MARINA
RAMOS SANTONJA
PROFESOR/A AYUDANTE DOCTOR/A
ANA
BELTRAN SANAHUJA
PROFESOR/A TITULAR UNIVERSIDAD
Publicaciones en las que colabora con ANA BELTRAN SANAHUJA (19)
2020
-
Controlled release of thymol from poly(Lactic acid)-based silver nanocomposite films with antibacterial and antioxidant activity
Antioxidants, Vol. 9, Núm. 5
-
Controlled release, disintegration, antioxidant, and antimicrobial properties of poly (lactic acid)/thymol/nanoclay composites
Polymers, Vol. 12, Núm. 9
-
Plastic debris accumulation in the seabed derived from coastal fish farming
Environmental Pollution, Vol. 257
2018
-
Recent trends in microencapsulation for smart and active innovative textile products
Current Organic Chemistry, Vol. 22, Núm. 12, pp. 1237-1248
-
Uso de metodologías activas/participativas basadas en la revisión por pares para la formación de competencias evaluadoras entre alumnos mentores en la asignatura OBL II
Memorias del Programa de Redes-I3CE de calidad, innovación e investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2017-18 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 983-998
2017
-
Elaboración de materiales didácticos para fomentar el aprendizaje autónomo en trabajos de investigación en Química Analítica
Memorias del Programa de Redes-I3CE de calidad, innovación e investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2016-17 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 1988-1992
-
Elaboración de materiales didácticos para fomentar el aprendizaje autónomo en trabajos de investigación en Química Analítica
XV Jornades de Xarxes d’Investigació en Docència Universitària-XARXES 2017: Llibre d'actes
-
Elaboración de materiales didácticos relacionados con herramientas audiovisuales para fomentar el aprendizaje autónomo en trabajos de fin de grado, master y doctorado en Química Analítica
Investigación en docencia universitaria: diseñando el futuro a partir de la innovación educativa (Octaedro), pp. 914-926
-
State of the art of antimicrobial edible coatings for food packaging applications
Coatings, Vol. 7, Núm. 4
2016
-
Gelatin-based films and coatings for food packaging applications
Coatings, Vol. 6, Núm. 4
2014
-
Characterization and degradation characteristics of poly(ε-caprolactone)-based composites reinforced with almond skin residues
Polymer Degradation and Stability, Vol. 108, pp. 269-279
-
Release and antioxidant activity of carvacrol and thymol from polypropylene active packaging films
LWT - Food Science and Technology, Vol. 58, Núm. 2, pp. 470-477
2013
-
Active packaging based on the release of carvacrol and thymol for fresh food
Chemistry and Physics of Complex Materials: Concepts and Applications (Apple Academic Press), pp. 1-22
-
Active packaging for fresh food based on the release of carvacrol and thymol
Chemistry and Chemical Technology, Vol. 7, Núm. 3, pp. 295-303
-
Carvacrol and thymol for fresh food packaging
Journal of Bioequivalence and Bioavailability, Vol. 5, Núm. 4, pp. 154-160
2012
-
Characterization of PLA, PCL and sodium caseinate active bio-films for food packaging applications
Food Packaging: Procedures, Management and Trends (Nova Science Publishers, Inc.), pp. 63-78
-
Linoleic acid content and antioxidant properties of different tree nuts: A review
Linoleic Acids: Sources, Biochemical Properties and Health Effects (Nova Science Publishers, Inc.), pp. 27-48
2011
-
Classification of almond cultivars using oil volatile compound determination by HS-SPME-GC-MS
JAOCS, Journal of the American Oil Chemists' Society, Vol. 88, Núm. 3, pp. 329-336
-
Monitoring the oxidation of almond oils by HS-SPME-GC-MS and ATR-FTIR: Application of volatile compounds determination to cultivar authenticity
Food Chemistry, Vol. 126, Núm. 2, pp. 603-609