ALFONSO
JIMENEZ MIGALLON
PROFESOR/A TITULAR UNIVERSIDAD
Publicaciones (198) Publicaciones de ALFONSO JIMENEZ MIGALLON
2024
2023
-
Effect of Almond Skin Waste and Glycidyl Methacrylate on Mechanical and Color Properties of Poly(ε-caprolactone)/Poly(lactic acid) Blends
Polymers, Vol. 15, Núm. 4
-
Incorporation of Pomegranate Peels Extracts and Powder with Gelatin Films for Active Food Packaging
2023 14th International Renewable Energy Congress, IREC 2023
-
Microwave-assisted extraction of cellulose nanocrystals from almond (Prunus amygdalus) shell waste
Frontiers in Nutrition, Vol. 9
-
Oxidative Stability of Avocado Snacks Formulated with Olive Extract as an Active Ingredient for Novel Food Production
Foods, Vol. 12, Núm. 12
-
Rice straw as a valuable source of cellulose and polyphenols: Applications in the food industry
Trends in Food Science and Technology, Vol. 131, pp. 14-27
2022
-
Chemical Composition and Bioactive Antioxidants Obtained by Microwave-Assisted Extraction of Cyperus esculentus L. By-products: A Valorization Approach
Frontiers in Nutrition, Vol. 9
-
Extraction and Characterization of Antioxidant Compounds in Almond (Prunus amygdalus) Shell Residues for Food Packaging Applications
Membranes, Vol. 12, Núm. 8
-
Herramientas que permiten el desarrollo de competencias emprendedoras en el alumnado de primer curso del Grado en Química
El profesorado, eje fundamental de la transformación de la docencia universitaria (Octaedro), pp. 112-123
-
Metodologías participativas para la formación de competencias emprendedoras en el alumnado de la asignatura OBL-II del Grado en Química
Memorias del Programa de Redes de investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2021-22 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 1819-1822
-
Recovery of Antioxidants from Tomato Seed Industrial Wastes by Microwave-Assisted and Ultrasound-Assisted Extraction
Foods, Vol. 11, Núm. 19
-
Valorization of Agro-Industrial Wastes by Ultrasound-Assisted Extraction as a Source of Proteins, Antioxidants and Cutin: A Cascade Approach
Antioxidants, Vol. 11, Núm. 9
-
Valorization of Aloe vera Skin By-Products to Obtain Bioactive Compounds by Microwave-Assisted Extraction: Antioxidant Activity and Chemical Composition
Antioxidants, Vol. 11, Núm. 6
-
Valorization of Tomato Seed By-Products as a Source of Fatty Acids and Bioactive Compounds by Using Advanced Extraction Techniques
Foods, Vol. 11, Núm. 16
-
Visión del alumnado de ciencias sobre empleabilidad, formación e inserción laboral.
Memorias del Programa de Redes de investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2021-22 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 1201-1219
2021
-
Anthocyanin hybrid nanopigments from pomegranate waste: Colour, thermomechanical stability and environmental impact of polyester-based bionanocomposites
Polymers, Vol. 13, Núm. 12
-
Antibacterial activity testing methods for hydrophobic patterned surfaces
Scientific Reports, Vol. 11, Núm. 1
-
Aplicación de metodologías innovadoras para la introducción de las técnicas de análisis instrumental a alumnos de Ingeniería Química
Memorias del Programa de Redes-I3CE de calidad, innovación e investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2020-21 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 3353-3370
-
Editorial on special issue for BIOPOL-2019
Polymer Degradation and Stability
-
Emulsions incorporated in polysaccharide-based active coatings for fresh and minimally processed vegetables
Foods, Vol. 10, Núm. 3