ALFONSO
JIMENEZ MIGALLON
PROFESOR/A TITULAR UNIVERSIDAD
Publicaciones (203) Publicaciones de ALFONSO JIMENEZ MIGALLON
2024
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Active films based on bio-polyethylene and natural extracts rich in tocopherols for food packaging applications
Frontiers in Materials, Vol. 11
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Antioxidant water-resistant fish gelatin nanofibers: A comparative analysis of fructose and citric acid crosslinking and investigation of chlorogenic acid release kinetics
Food Hydrocolloids, Vol. 150
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Desarrollo de nuevos productos a partir de cascarilla de cacao para la revalorización de un residuo de gran impacto en la Comunidad Valenciana
Fomento de la I+D+I en el ámbito de la gastronomía 2022-2023 (Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant), pp. 175-176
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Development of New Products from Cocoa Huskerry Husk for the revaluation of a Highly Impative Waste in the Valencian Community
Fomento de la I+D+I en el ámbito de la gastronomía 2022-2023 (Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant), pp. 177-179
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Gastronomic plan for the valorization of agri-food waste from the date industry
Fomento de la I+D+I en el ámbito de la gastronomía 2022-2023 (Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant), pp. 31-32
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Plan gastronómico para la valorización de residuos agroalimentarios derivados de la industria del dátil
Fomento de la I+D+I en el ámbito de la gastronomía 2022-2023 (Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant), pp. 29-30
2023
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Effect of Almond Skin Waste and Glycidyl Methacrylate on Mechanical and Color Properties of Poly(ε-caprolactone)/Poly(lactic acid) Blends
Polymers, Vol. 15, Núm. 4
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Incorporation of Pomegranate Peels Extracts and Powder with Gelatin Films for Active Food Packaging
2023 14th International Renewable Energy Congress, IREC 2023
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Microwave-assisted extraction of cellulose nanocrystals from almond (Prunus amygdalus) shell waste
Frontiers in Nutrition, Vol. 9
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Oxidative Stability of Avocado Snacks Formulated with Olive Extract as an Active Ingredient for Novel Food Production
Foods, Vol. 12, Núm. 12
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Rice straw as a valuable source of cellulose and polyphenols: Applications in the food industry
Trends in Food Science and Technology, Vol. 131, pp. 14-27
2022
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Chemical Composition and Bioactive Antioxidants Obtained by Microwave-Assisted Extraction of Cyperus esculentus L. By-products: A Valorization Approach
Frontiers in Nutrition, Vol. 9
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Extraction and Characterization of Antioxidant Compounds in Almond (Prunus amygdalus) Shell Residues for Food Packaging Applications
Membranes, Vol. 12, Núm. 8
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Herramientas que permiten el desarrollo de competencias emprendedoras en el alumnado de primer curso del Grado en Química
El profesorado, eje fundamental de la transformación de la docencia universitaria (Octaedro), pp. 112-123
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Metodologías participativas para la formación de competencias emprendedoras en el alumnado de la asignatura OBL-II del Grado en Química
Memorias del Programa de Redes de investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2021-22 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 1819-1822
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Recovery of Antioxidants from Tomato Seed Industrial Wastes by Microwave-Assisted and Ultrasound-Assisted Extraction
Foods, Vol. 11, Núm. 19
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Valorization of Agro-Industrial Wastes by Ultrasound-Assisted Extraction as a Source of Proteins, Antioxidants and Cutin: A Cascade Approach
Antioxidants, Vol. 11, Núm. 9
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Valorization of Aloe vera Skin By-Products to Obtain Bioactive Compounds by Microwave-Assisted Extraction: Antioxidant Activity and Chemical Composition
Antioxidants, Vol. 11, Núm. 6
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Valorization of Tomato Seed By-Products as a Source of Fatty Acids and Bioactive Compounds by Using Advanced Extraction Techniques
Foods, Vol. 11, Núm. 16
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Visión del alumnado de ciencias sobre empleabilidad, formación e inserción laboral.
Memorias del Programa de Redes de investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2021-22 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 1201-1219