MARIA SOLEDAD
PRATS MOYA
PROFESOR/A TITULAR UNIVERSIDAD
Publicaciones (91) Publicaciones de MARIA SOLEDAD PRATS MOYA
2023
-
Application of Dispersive Liquid-Liquid Aerosol Phase Extraction to the Analysis of Total and Individual Phenolic Compounds in Fried Extra Virgin Olive Oils
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 71, Núm. 28, pp. 10742-10750
-
Chemical composition of sustainable Mediterranean macroalgae obtained from land-based and sea-based aquaculture systems
Food Bioscience, Vol. 54
2022
-
Optimization and validation of a simplified methodology for simultaneous extraction of fatty acids and tocopherol homologues in peanuts
Journal of Food Composition and Analysis, Vol. 106
-
Personalised Nutritional Plan and Resistance Exercise Program to Improve Health Parameters in Celiac Women
Foods, Vol. 11, Núm. 20
-
Psychological, Physiological, and Physical Effects of Resistance Training and Personalized Diet in Celiac Women
Frontiers in Nutrition, Vol. 9
2021
-
Effects of 12 weeks of strength training and gluten-free diet on quality of life, body composition and strength in women with celiac disease: A randomized controlled trial
Applied Sciences (Switzerland), Vol. 11, Núm. 22
-
Estrategias y recomendaciones dietético-nutricionales en el arbitraje femenino
Salud y rendimiento en el arbitraje femenino (Servicio de Publicaciones), pp. 71-91
-
Guía culinaria para aprovechar mejor el pescado de nuestras costas: Composición y cocción del pescado y su uso sostenible
coord.
Servicio de Publicaciones
-
Mejorar el aprovechamiento de los peces del Mediterráneo
Guía culinaria para aprovechar mejor el pescado de nuestras costas: Composición y cocción del pescado y su uso sostenible (Servicio de Publicaciones), pp. 13-14
-
Potential of industrial pineapple (Ananas comosus (l.) merrill) by‐products as aromatic and antioxidant sources
Antioxidants, Vol. 10, Núm. 11
-
Preparación del pescado previa a la cocción
Guía culinaria para aprovechar mejor el pescado de nuestras costas: Composición y cocción del pescado y su uso sostenible (Servicio de Publicaciones), pp. 67-75
-
Técnicas de cocción aplicables a pescados y ejemplos prácticos
Guía culinaria para aprovechar mejor el pescado de nuestras costas: Composición y cocción del pescado y su uso sostenible (Servicio de Publicaciones), pp. 87-96
-
Variability of chemical profile in almonds (Prunus dulcis) of different cultivars and origins
Foods, Vol. 10, Núm. 1
-
Variantes que influyen en la textura del pescado cocinado
Guía culinaria para aprovechar mejor el pescado de nuestras costas: Composición y cocción del pescado y su uso sostenible (Servicio de Publicaciones), pp. 77-86
-
Volatile profile of nuts, key odorants and analytical methods for quantification
Foods, Vol. 10, Núm. 7
2020
-
Authentication of “adelita” raspberry cultivar based on physical properties, antioxidant activity and volatile profile
Antioxidants, Vol. 9, Núm. 7, pp. 1-15
-
Chemometric comparison of almond oxidation rates using kinetic parameters obtained by infrared spectroscopy
Journal of the Science of Food and Agriculture, Vol. 100, Núm. 12, pp. 4549-4557
-
Composición química de la alcachofa y evidencias sobre sus efectos beneficiosos para la salud
La alcachofa, de la huerta a la mesa: Recetas de Moisés Martínez y estudios sobre el paisaje, el cultivo y sus valores nutricionales (Servicio de Publicaciones), pp. 45-56
-
Diseño, implementación y evaluación de acciones educativas innovadoras de carácter cooperativo en la mejora de competencias transversales del alumnado del Grado de Gastronomía y Artes Culinarias de la Universidad de Alicante
Memòries del Programa de Xarxes-I3CE de qualitat, innovació i investigació en docència universitària: Convocatòria 2019-20 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 229-234
-
Estudio de la composición nutricional de alimentos adaptados a personas celíacas y su comparación con homólogos convencionales
Actividad física y deporte: ciencia y profesión, Vol. 33, pp. 61-61