MARIA DEL CARMEN
GARRIGOS SELVA
PROFESOR/A TITULAR UNIVERSIDAD
MARINA
RAMOS SANTONJA
PROFESOR/A AYUDANTE DOCTOR/A
Publicaciones en las que colabora con MARINA RAMOS SANTONJA (69)
2024
-
Desarrollo de nuevos productos a partir de cascarilla de cacao para la revalorización de un residuo de gran impacto en la Comunidad Valenciana
Fomento de la I+D+I en el ámbito de la gastronomía 2022-2023 (Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant), pp. 175-176
-
Development of New Products from Cocoa Huskerry Husk for the revaluation of a Highly Impative Waste in the Valencian Community
Fomento de la I+D+I en el ámbito de la gastronomía 2022-2023 (Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant), pp. 177-179
-
Gastronomic plan for the valorization of agri-food waste from the date industry
Fomento de la I+D+I en el ámbito de la gastronomía 2022-2023 (Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant), pp. 31-32
-
Plan gastronómico para la valorización de residuos agroalimentarios derivados de la industria del dátil
Fomento de la I+D+I en el ámbito de la gastronomía 2022-2023 (Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant), pp. 29-30
2023
-
Incorporation of Pomegranate Peels Extracts and Powder with Gelatin Films for Active Food Packaging
2023 14th International Renewable Energy Congress, IREC 2023
-
Rice straw as a valuable source of cellulose and polyphenols: Applications in the food industry
Trends in Food Science and Technology, Vol. 131, pp. 14-27
2022
-
Chemical Composition and Bioactive Antioxidants Obtained by Microwave-Assisted Extraction of Cyperus esculentus L. By-products: A Valorization Approach
Frontiers in Nutrition, Vol. 9
-
Hibridación de metodologías de innovación docente aplicadas al laboratorio de Análisis Toxicológico y Forense
Memorias del Programa de Redes de investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2021-22 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 1615-1632
2021
-
Anthocyanin hybrid nanopigments from pomegranate waste: Colour, thermomechanical stability and environmental impact of polyester-based bionanocomposites
Polymers, Vol. 13, Núm. 12
-
Aplicación de metodologías innovadoras para la introducción de las técnicas de análisis instrumental a alumnos de Ingeniería Química
Memorias del Programa de Redes-I3CE de calidad, innovación e investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2020-21 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 3353-3370
-
Emulsions incorporated in polysaccharide-based active coatings for fresh and minimally processed vegetables
Foods, Vol. 10, Núm. 3
-
Una masterclass como metodología dinamizadora de las clases semipresenciales
Memorias del Programa de Redes-I3CE de calidad, innovación e investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2020-21 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 3571-3588
-
Use of herbs and their bioactive compounds in active food packaging
Aromatic Herbs in Food: Bioactive Compounds, Processing, and Applications (Elsevier), pp. 323-365
2020
-
Biodegradable poly(ε-caprolactone) active films loaded with MSU-X mesoporous silica for the release of α-tocopherol
Polymers, Vol. 12, Núm. 1
-
Controlled release of thymol from poly(Lactic acid)-based silver nanocomposite films with antibacterial and antioxidant activity
Antioxidants, Vol. 9, Núm. 5
-
Controlled release, disintegration, antioxidant, and antimicrobial properties of poly (lactic acid)/thymol/nanoclay composites
Polymers, Vol. 12, Núm. 9
-
Desarrollo de metodologías innovadoras para la realización de actividades de laboratorio en la asignatura Análisis Toxicológico y Forense del Grado en Química
Memòries del Programa de Xarxes-I3CE de qualitat, innovació i investigació en docència universitària: Convocatòria 2019-20 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 1281-1284
-
Effect of almond shell waste on physicochemical properties of polyester-based biocomposites
Polymers, Vol. 12, Núm. 4
-
Effect of chlorophyll hybrid nanopigments from broccoli waste on thermomechanical and colour behaviour of polyester-based bionanocomposites
Polymers, Vol. 12, Núm. 11, pp. 1-19
-
Effect of lemon waste natural dye and essential oil loaded into laminar nanoclays on thermomechanical and color properties of polyester based bionanocomposites
Polymers, Vol. 12, Núm. 7, pp. 1-22