ALFONSO
JIMENEZ MIGALLON
PROFESOR/A TITULAR UNIVERSIDAD
NURIA
BURGOS BOLUFER
Investigadora en el periodo 2013-2017
Publicaciones en las que colabora con NURIA BURGOS BOLUFER (25)
2020
2019
-
Agaricus bisporus and its by-products as a source of valuable extracts and bioactive compounds
Food Chemistry, Vol. 292, pp. 176-187
-
Combined effect of cellulose nanocrystals, carvacrol and oligomeric lactic acid in PLA_PHB polymeric films
Carbohydrate Polymers, Vol. 223
2017
-
Elaboración de materiales didácticos para fomentar el aprendizaje autónomo en trabajos de investigación en Química Analítica
Memorias del Programa de Redes-I3CE de calidad, innovación e investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2016-17 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 1988-1992
-
Elaboración de materiales didácticos para fomentar el aprendizaje autónomo en trabajos de investigación en Química Analítica
XV Jornades de Xarxes d’Investigació en Docència Universitària-XARXES 2017: Llibre d'actes
-
Elaboración de materiales didácticos relacionados con herramientas audiovisuales para fomentar el aprendizaje autónomo en trabajos de fin de grado, master y doctorado en Química Analítica
Investigación en docencia universitaria: diseñando el futuro a partir de la innovación educativa (Octaedro), pp. 914-926
-
Functional Properties of Plasticized Bio-Based Poly(Lactic Acid)_Poly(Hydroxybutyrate) (PLA_PHB) Films for Active Food Packaging
Food and Bioprocess Technology, Vol. 10, Núm. 4, pp. 770-780
-
NANOENCAPSULATION OF FLAVOR AND AROMAS IN FOOD PACKAGING
FOOD PACKAGING (ACADEMIC PRESS LTD-ELSEVIER SCIENCE LTD), pp. 567-601
2016
-
Active edible films: Current state and future trends
Journal of Applied Polymer Science, Vol. 133, Núm. 2
-
Nuevas estrategias de aprendizaje para trabajos fin de grado en Ciencia de los Alimentos
XIV Jornadas de Redes de Investigación en Docencia Universitaria: investigación, innovación y enseñanza universitaria: enfoques pluridisciplinares
-
Nuevas estrategias de aprendizaje para trabajos fin de grado en Ciencia de los Alimentos
Investigación e Innovación Educativa en Docencia Universitaria: Retos, propuestas y acciones (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 1680-1697
-
Synthesis and thermal characterization of polyurethanes obtained from cottonseed and corn oil-based polyols
Journal of Renewable Materials, Vol. 4, Núm. 3, pp. 178-184
-
Valorization of agricultural wastes for the production of protein-based biopolymers
Journal of Renewable Materials, Vol. 4, Núm. 3, pp. 165-177
2015
-
Bio-based PLA_PHB plasticized blend films: Processing and structural characterization
LWT - Food Science and Technology, Vol. 64, Núm. 2, pp. 980-988
-
Natural pectin polysaccharides as edible coatings
Coatings, Vol. 5, Núm. 4, pp. 865-886
-
Processing and characterization of plasticized PLA/PHB blends for biodegradable multiphase systems
Express Polymer Letters, Vol. 9, Núm. 7, pp. 583-596
-
Use of herbs, spices and their bioactive compounds in active food packaging
RSC Advances, Vol. 5, Núm. 50, pp. 40324-40335
2014
-
Nuevas metodologías docentes de carácter multidisciplinar en el área de ciencia y tecnología de alimentos
El reconocimiento docente. Innovar e investigar con criterios de calidad: XII Jornadas de redes de investigación en docencia universitaria
-
Synthesis and Characterization of Lactic Acid Oligomers: Evaluation of Performance as Poly(Lactic Acid) Plasticizers
Journal of Polymers and the Environment, Vol. 22, Núm. 2, pp. 227-235
-
VEGETABLE OILS AS PLATFORM CHEMICALS FOR SYNTHESIS OF THERMOPLASTIC BIO-BASED POLYURETHANES
CHEMISTRY AND PHYSICS OF COMPLEX MATERIALS: CONCEPTS AND APPLICATIONS (CRC PRESS-TAYLOR & FRANCIS GROUP), pp. 23-44