CARMEN
BUENO FERRER
Investigadora en el periodo 2016-2022
Publicaciones (27) Publicaciones de CARMEN BUENO FERRER
2021
-
Diseño y desarrollo de acciones de apoyo, orientación y refuerzo para el alumnado de la asignatura de Bromatología del Grado de Gastronomía y Artes Culinarias
Memorias del Programa de Redes-I3CE de calidad, innovación e investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2020-21 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 1145-1152
-
Preparación y utilización de material audiovisual como apoyo para la asignatura "Química Inorgánica" del Grado en Química
Memorias del Programa de Redes-I3CE de calidad, innovación e investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2020-21 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 3533-3552
2019
-
Detección y estimulación temprana de la vocación científica en Química
Memòries del Programa de Xarxes-I3CE de qualitat, innovació i investigació en docència universitària: convocatòria 2018-19 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 1599
-
HACOFISAL – Hábitos alimentarios y condición física para la salud
Memòries del Programa de Xarxes-I3CE de qualitat, innovació i investigació en docència universitària: convocatòria 2018-19 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 2569-2586
2018
-
Evaluación del uso de algunas herramientas de tecnología y comunicación en asignaturas impartidas por profesores del área de Nutrición y Bromatología
Memorias del Programa de Redes-I3CE de calidad, innovación e investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2017-18 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 2787-2806
2017
-
Characterization of Dielectric Barrier Discharge Atmospheric Air Plasma Treated Chitosan Films
Journal of Food Processing and Preservation, Vol. 41, Núm. 1
-
Controlling Brochothrix thermosphacta as a spoilage risk using in-package atmospheric cold plasma
Food Microbiology, Vol. 66, pp. 48-54
-
Effects of cold plasma on surface, thermal and antimicrobial release properties of chitosan film
Journal of Renewable Materials, Vol. 5, Núm. 1, pp. 14-20
-
INDONUTyB. Creación de contenidos multimedia para docencia no presencial, uso en adaptaciones curriculares en el grado en Nutrición Humana y Dietética
Memorias del Programa de Redes-I3CE de calidad, innovación e investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2016-17 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 2462-2479
-
Surface attachment of active antimicrobial coatings onto conventional plastic-based laminates and performance assessment of these materials on the storage life of vacuum packaged beef sub-primals
Food Microbiology, Vol. 62, pp. 196-201
2016
-
Application of phosphorescent oxygen sensors in in-package dielectric barrier discharge plasma environment
Innovative Food Science and Emerging Technologies, Vol. 33, pp. 234-239
-
Innovations in Packaging of Fermented Food Products
Food Engineering Series (Springer), pp. 311-333
2015
-
Characterization of dielectric barrier discharge atmospheric air cold plasma treated gelatin films
Food Packaging and Shelf Life, Vol. 6, pp. 61-67
-
Dielectric barrier discharge atmospheric air plasma treatment of high amylose corn starch films
LWT, Vol. 63, Núm. 2, pp. 1076-1082
2014
-
Applications of cold plasma technology in food packaging
Trends in Food Science and Technology, Vol. 35, Núm. 1, pp. 5-17
-
Characterization of polylactic acid films for food packaging as affected by dielectric barrier discharge atmospheric plasma
Innovative Food Science and Emerging Technologies, Vol. 21, pp. 107-113
-
Physicochemical characterization of plasma-treated sodium caseinate film
Food Research International, Vol. 66, pp. 438-444
-
Surface, thermal and antimicrobial release properties of plasma-treated zein films
Journal of Renewable Materials
-
VEGETABLE OILS AS PLATFORM CHEMICALS FOR SYNTHESIS OF THERMOPLASTIC BIO-BASED POLYURETHANES
CHEMISTRY AND PHYSICS OF COMPLEX MATERIALS: CONCEPTS AND APPLICATIONS (CRC PRESS-TAYLOR & FRANCIS GROUP), pp. 23-44
-
Vegetable oils as platform chemicals for synthesis of thermoplastic bio-based polyurethanes
Food Composition and Analysis: Methods and Strategies (Apple Academic Press), pp. 1-17