Publications (219) Publications de JOSE LUIS TODOLI TORRO

2024

  1. Development of a Dispersive Liquid-Liquid Aerosol Phase Extraction Method for the Quantification of Ag, Cd, Cu, Ni, and Pb in Seawater by Inductively Coupled Plasma Optical Emission Spectroscopy

    ACS Omega, Vol. 9, Núm. 27, pp. 29422-29430

  2. Evaluation of highly adsorptive Guefoams (multifunctional guest-containing foams) as a potential sorbent for determination of volatile organic compounds (VOCs) by means of thermal desorption

    Microchimica Acta, Vol. 191, Núm. 3

  3. Mitigation of Food Waste Generation in Catering Through the Implementation of Conservation Techniques Based on UV Radiation (CONSERUV)

    Fomento de la I+D+I en el ámbito de la gastronomía 2022-2023 (Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant), pp. 171-173

  4. Reducción de generación de residuos alimentarios en la restauración mediante la implantación de técnicas de conservación basadas en radiación UV (CONSERUV)

    Fomento de la I+D+I en el ámbito de la gastronomía 2022-2023 (Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant), pp. 169-170

  5. Valorización de subproductos agroalimentarios de la piña (Ananas comosus (L.) Merrill) para la obtención de compuestos antioxidantes y su posterior incorporación a polímeros para aplicaciones de envasado activo para derivados cárnicos (Proyecto VALPIPACK)

    Eurocarne: La revista internacional del sector cárnico, Núm. 328, pp. 62-70

  6. Valorization of Pineapple Core Waste for Sequential Extraction of Phenolic Compounds and Carotenoids: Optimization Through Ultrasound-Assisted Method and Box–Behnken Design

    Food and Bioprocess Technology

2023

  1. A New Advanced and Validated Method for the Determination of Potentially Toxic Metals and Trace and Ultra-Trace Elements in Peritoneal Fluid to Assess the Health Risks of Women with Gynecological Pathologies

    Toxics, Vol. 11, Núm. 5

  2. Analytical Determination of Heavy Metals in Human Seminal Plasma—A Systematic Review

    Life, Vol. 13, Núm. 4

  3. Application of Dispersive Liquid-Liquid Aerosol Phase Extraction to the Analysis of Total and Individual Phenolic Compounds in Fried Extra Virgin Olive Oils

    Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 71, Núm. 28, pp. 10742-10750

  4. Assessment of total sample consumption infrared-heated system for minimization of matrix effects in ICP-tandem mass spectrometry

    Spectrochimica Acta - Part B Atomic Spectroscopy, Vol. 208

  5. Development of open-pore polymer and ceramic foams/Guefoams with tunable fluid-dynamic properties: Application in highly efficient water bacteria removal

    Materials and Design, Vol. 235

  6. Elevated Lead, Nickel, and Bismuth Levels in the Peritoneal Fluid of a Peritoneal Endometriosis Patient without Toxic Habits or Occupational Exposure following a Vegetarian Diet

    Toxics, Vol. 11, Núm. 12

  7. High temperature total consumption sample introduction system coupled to microwave plasma optical emission spectrometry (MIP-OES) for the analysis of aqueous samples

    Analytica Chimica Acta, Vol. 1249

  8. Multielemental analysis of oils and animal fat by using deep eutectic solvents assisted by an aerosol phase extraction procedure

    Talanta Open, Vol. 7

2021

  1. Diseño y desarrollo de acciones de apoyo, orientación y refuerzo para el alumnado de la asignatura de Bromatología del Grado de Gastronomía y Artes Culinarias

    Memorias del Programa de Redes-I3CE de calidad, innovación e investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2020-21 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 1145-1152

  2. El laboratorio de prácticas en casa: adaptación y/o Virtualización de prácticas de laboratorio del área de química analítica en el Grado de Química

    Memorias del Programa de Redes-I3CE de calidad, innovación e investigación en docencia universitaria: Convocatoria 2020-21 (Instituto de Ciencias de la Educación), pp. 2435-2454