I.M.E.M. RAMÓN MARGALEF (IMEM)
Instituto
MARIA DEL MAR
CERDAN SALA
PROFESOR/A PERMANENTE LABORAL
Publicaciones en las que colabora con MARIA DEL MAR CERDAN SALA (26)
2024
-
Enhancing Salt Stress Tolerance in Tomato (Solanum lycopersicum L.) through Silicon Application in Roots
Plants, Vol. 13, Núm. 10
-
Gasterra-Sub: Implementation of an underwater experimental area for R+D+I in food ripening
Fomento de la I+D+I en el ámbito de la gastronomía 2022-2023 (Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant), pp. 98-108
-
Gasterra-sub: Implantación de una zona experimental submarina para I+D+I en maduración de alimentos
Fomento de la I+D+I en el ámbito de la gastronomía 2022-2023 (Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant), pp. 87-97
2023
-
Characterization of Technosols for Urban Agriculture
Sustainability, Vol. 15, Núm. 22, pp. 15769
-
Valorization of Posidonia oceanica biomass: Role on germination of cucumber and tomato seeds
Waste Management, Vol. 171, pp. 634-641
2022
-
Characterisation of clays from Alicante province (SE Spain) for use in the recovery of degraded soils
Environmental Geochemistry and Health, Vol. 44, Núm. 1, pp. 247-255
2021
-
Análisis elemental y mineralógico de la cerámica de Ilici-La Alcudia
La Fundación Universitaria La Alcudia de Investigación Arqueológica (1996-2021): 25 años creando patrimonio (Servicio de Publicaciones), pp. 137-147
-
Effectiveness of Oxygen-Saturated Seawater Injections and Air Sparging Technologies in Remediation of Coastal Marine Sediments from Sludge
Environmental Geochemistry and Health, Vol. 43, Núm. 12, pp. 4975-4986
2020
-
Cultivo de la alcachofa en la Vega Baja del Segura
La alcachofa, de la huerta a la mesa: Recetas de Moisés Martínez y estudios sobre el paisaje, el cultivo y sus valores nutricionales (Servicio de Publicaciones), pp. 33-44
2019
-
Characterization of soil mineralogy by FTIR: application to the analysis of mineralogical changes in soils affected by vegetation patches
Plant and Soil, Vol. 439, Núm. 1-2, pp. 447-458
2017
-
Effectiveness of iron ethylenediamine-N,N′-bis(hydroxyphenylacetic) acid (o,o-EDDHA/Fe3+) formulations with different ratios of meso and d,l-racemic isomers as iron fertilizers
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 65, Núm. 2, pp. 253-259
2016
-
Characterization of water dissolved organic matter under woody vegetation patches in semi-arid Mediterranean soils
Science of the Total Environment, Vol. 553, pp. 340-348
2015
-
Mineralogical analysis of ceramic tiles by FTIR: A quantitative attempt
Applied Clay Science, Vol. 115, pp. 1-8
2013
-
Adaptación metodológica y diseño de materiales docentes de la asignatura Química Agrícola conforme a las directrices marcadas por el EEES
Diseño de acciones de investigación en docencia universitaria (Servicio de Publicaciones), pp. 2162-2180
-
Coordinación de actividades docentes presenciales y no presenciales en el Máster en Ciencias de los Alimentos y Nutrición
Diseño de acciones de investigación en docencia universitaria (Servicio de Publicaciones), pp. 1183-1192
-
Desarrollo de la evaluación de las asignaturas de Edafología y Edafología Aplicada de acuerdo con el EEES
Diseño de acciones de investigación en docencia universitaria (Servicio de Publicaciones), pp. 1942-1955
-
Effect of commercial amino acids on iron nutrition of tomato plants grown under lime-induced iron deficiency
Journal of Plant Nutrition and Soil Science, Vol. 176, Núm. 6, pp. 859-866
2011
-
Adaptación de la evaluación de las asignaturas de edafología y edafología aplicada al EEES: [Póster]
IX Jornades de xarxes d'investigació en docència universitària: disseny de bones pràctiques docents en el context actual
-
Adaptación de la evaluación del laboratorio de las asignaturas de Edafología y Edafología Aplicada al Espacio Europeo de Educación Superior
Redes de investigación docente universitaria: innovaciones metodológicas (Servicio de Publicaciones), pp. 2255-2269
2007
-
Kinetic behavior of Fe(o,oEDDHA)-humic substance mixtures in several soil components and in calcareous soils
Journal of Agricultural and Food Chemistry, Vol. 55, Núm. 22, pp. 9159-9169