PATROCINIO DEL CARMEN
ZARAGOZA SAEZ
CATEDRATICO/A DE UNIVERSIDAD
BARTOLOMÉ
MARCO LAJARA
CATEDRATICO/A DE UNIVERSIDAD
Publicaciones en las que colabora con BARTOLOMÉ MARCO LAJARA (120)
2024
-
Do circular economy practices moderate the wine tourism–green performance relationship? A structural analysis applied to the Spanish wine industry
British Food Journal, Vol. 126, Núm. 1, pp. 134-155
-
Exploratory and co-exploratory innovation. The mediating role of digitalization on competitiveness in the hotel industry
Technological Forecasting and Social Change, Vol. 199
-
Green human resource management and green ambidexterity innovation in the wine industry: exploring the role of green intellectual capital and top management environmental awareness
Discover Sustainability, Vol. 5, Núm. 1
-
The effect of organizational ambidexterity on sustainable performance: A structural equation analysis applied to the Spanish wine industry
Agribusiness, Vol. 40, Núm. 4, pp. 773-803
-
The effect of wine tourism on the sustainable performance of Spanish wineries: a structural equation model analysis
International Journal of Wine Business Research, Vol. 36, Núm. 1, pp. 61-84
-
The role of proactive environmental strategy in the development of eco-innovation in the Spanish footwear industry
Journal of Environmental Planning and Management
-
Wine Tourism in the Valencian Community: A Comparative Analysis
Investigaciones Turísticas, Núm. 27, pp. 29-52
-
Wine tourism as a catalyst for green innovation: evidence from the Spanish wine industry
British Food Journal, Vol. 126, Núm. 5, pp. 1904-1922
2023
-
Analyzing the effect of Corporate Social Responsibility on Green Innovation Performance in the Spanish wine industry: A structural equation modeling analysis
Agribusiness, Vol. 39, Núm. 4, pp. 985-1006
-
Corporate social responsibility and strategic knowledge management as mediators between sustainable intangible capital and hotel performance
Journal of Sustainable Tourism, Vol. 31, Núm. 4, pp. 908-930
-
Corporate social responsibility vs. corporate sustainability: Different concepts for a common goal
Research Anthology on Business Law, Policy, and Social Responsibility (IGI Global), pp. 362-373
-
Does green intellectual capital affect green innovation performance? Evidence from the Spanish wine industry
British Food Journal, Vol. 125, Núm. 4, pp. 1469-1487
-
El capital intelectual verde en la industria vinícola española: el caso de Bodegas Hijos de Juan Gil
XLIV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; IV Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 3 al 6 de mayo de2022
-
El capital intelectual verde y los objetivos de desarrollo sostenible: un vínculo inexplorado
Persona, empresa, sociedad y emprendimiento en el contexto de los ODS (Dykinson), pp. 681-686
-
El impacto económico generado por la actividad enoturística en España: un análisis aplicado a las Rutas del Vino de España
XLIV Jornadas de viticultura y enología de la Tierra de Barros ; IV Congreso Agroalimentario de Extremadura: Almendralejo, 3 al 6 de mayo de2022
-
Enoturismo y sostenibilidad: estudio de casos en la Ruta del Vino de Alicante (España)
Pasos: Revista de Turismo y Patrimonio Cultural, Vol. 21, Núm. 2, pp. 307-320
-
Green innovation: Balancing economic efficiency with environmental protection
Research Anthology on Business Law, Policy, and Social Responsibility (IGI Global), pp. 916-931
-
La industria vinícola española: La importancia del adecuado maridaje entre las capacidades organizativas y los activos intangibles
Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant
-
Los intangibles verdes en la industria del vino
Persona, empresa, sociedad y emprendimiento en el contexto de los ODS (Dykinson), pp. 675-680
-
Metodologías activas y ODS en la docencia empresarial: innovacionesbasadas en la gamificación y el uso de las TICs
Nuevos formatos para el aprendizaje informal: ¿útiles para el formal? (Octaedro), pp. 115-127