La integración del alumnado superdotado en el ámbito escolarÁmbito escolar: área de intervención educativa

  1. González Gómez, Carlota
  2. González Gómez, Juan Pablo
Revue:
Educar

ISSN: 0211-819X

Année de publication: 1998

Titre de la publication: Comprendre la diversitat en educació

Número: 22-23

Pages: 325-330

Type: Article

DOI: 10.5565/REV/EDUCAR.368 DIALNET GOOGLE SCHOLAR lock_openAccès ouvert editor

D'autres publications dans: Educar

Objectifs de Développement Durable

Résumé

Actualment, segons els autors, la necessitat d'una intervenció educativa especial per a la optimització de l'alumne superdotat està totalment justificada. La integració educativa d'aquests alumnes a l'escola suposa modificar les condicions i els desenvolupaments didàctics en la pròpia organització escolar i en les relacions entre l'escola i la comunitat. Aquest procés d'integració queda reflectit en un programa d'actuació global que afecta el Projecte educatiu de centre, el Projecte curricular i la programació de l'aula, i ha de ser el mestre el responsable de realitzar la programació, seqüenciació i temporització dels continguts que ha de donar, així com de fer l'avaluació d'aquests.

Références bibliographiques

  • CASTELLÓ, A. (1995). «Estrategias de enriquecimiento del currículo para alumnos superdotados». Aula de innovación educativa, 45, p. 19-26.
  • FELDHUSEN, J.F. (1986). «A conception of gifteness». En STERNBERG, R.; DAVIDSON, J. (eds.). Conceptions of Gifteness. Nueva York: Cambridge University Press.
  • GENOVARD, C.; CASTELLÓ, A. (1990). El límite superior. Aspectos psicopedagógicos de la excepcionalidad intelectual. Madrid: Pirámide.
  • GENOVARD, C.; GONZÁLEZ, J.P. (1993). «Intervención». En PÉREZ, L. 10 palabras clave en superdotados. Estrella: Editorial Verbo Divino.
  • GONZÁLEZ, C. (1993). La identificación de alumnos superdotados y con talento en las primeras etapas del ámbito instruccional. Tesis doctoral presentada en la Universitat Autònoma de Barcelona.
  • GOTZENS, C.; GONZÁLEZ, C. (1993). «Socialización». En PÉREZ, L. 10 palabras clave en superdotados. Estrella: Editorial Verbo Divino.
  • — (1995). «Estudio y valoración de las fuentes de información utilizadas para la identificación de los superdotados de temprana edad». Faísca. Revista de altas capacidades, 2, p. 9-26.
  • JURADO, P. (1995). «Integración educativa y educación especial como encrucijada hacia la innovación». Educar, 19, p. 77-86.
  • STERNBERG, R.J.; DAVIDSON, J.E. (ed.) (1986). Conceptions of giftedness. Nueva York: Cambridge University Press.