ARANTZAZU
VALDES GARCÍA
PROFESOR/A TITULAR DE UNIVERSIDAD
Publications by the researcher in collaboration with NATALIA CENITAGOYA ALONSO (5)
2025
-
Comprehensive study of lignocellulosic fraction, structural and chemical composition, mineral profile, in vitro antioxidant activity, and phenolic profile of papaya crop byproducts
Industrial Crops and Products, Vol. 224
-
Valorization of Pineapple Core Waste for Sequential Extraction of Phenolic Compounds and Carotenoids: Optimization Through Ultrasound-Assisted Method and Box–Behnken Design
Food and Bioprocess Technology, Vol. 18, Núm. 3, pp. 2618-2631
2024
-
Novel Ingredients with Technological Function from Agri-food Waste for Use in Gastronomy and Food Industry (ZEROCHASTE)
Fomento de la I+D+I en el ámbito de la gastronomía 2022-2023 (Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant), pp. 202-205
-
Obtención de nuevos ingredientes con función tecnológica procedentes de residuos agroalimentarios para su uso en gastronomía e industria alimentaria (ZEROCHASTE)
Fomento de la I+D+I en el ámbito de la gastronomía 2022-2023 (Universidad de Alicante / Universitat d'Alacant), pp. 199-201
-
Valorización de subproductos agroalimentarios de la piña (Ananas comosus (L.) Merrill) para la obtención de compuestos antioxidantes y su posterior incorporación a polímeros para aplicaciones de envasado activo para derivados cárnicos (Proyecto VALPIPACK)
Eurocarne: La revista internacional del sector cárnico, Núm. 328, pp. 62-70